• PT (Personal Trainer)
  • Relatietherapeut en mediator
  • Hoofd IB (interne bewakingsdienst)
  • Postkamermedewerker (security executive)
  • Chef Vaatwasserij (afdeling kwaliteitsbewaking)
  • Buitendienstmedewerker (ballotage externe contacten)

Een ansichtkaart uit Moskou

Geplaatst door op in Mijn leven als Personal Trainer
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

laikaIk kreeg vandaag een ansichtkaart uit Moskou. Veel stond er niet op. Wel dat ze van me houdt natuurlijk, maar dat wist ik al. Ik denk ook dat iemand haar geholpen heeft met het schrijven. Of dat de censuur meekijkt. Want het is wel erg braaf wat ze schrijft. Op skype is ze veel geiler.
Hosternokke; dat bracht me aan het denken. Ik spreek zelf natuurlijk ook geen woord Russisch. Ja... wodka, sputnik, perestrojka... dat soort dingen. O ja... bistro, dat is ook een Russisch woord. Maar daar houdt het wel mee op.
De baas zegt dat de taal der liefde internationaal is en dat het dus wel mee zal vallen. Nou, hij kan het weten. Hij is namelijk een keer op stap geweest met een Zweedse. Daar verstond ie ook niks van. Maar hij heeft het nog regelmatig over haar. Dus ook zónder een goed gesprek kun je best een leuke avond hebben, blijkbaar.

Is er onder jullie toevallig iemand die Russische hondentaal spreekt? Af, blijf, wachten, zit, lig, sta, geef poot, op je rug, spreek... van die dingen. Kan iemand mij daar mee helpen? Dat er niet iets vreemds gebeurd wanneer ik "zit" zeg, bedoel ik. Dat ze dan niet koffie gaat zetten of zo. Of haar teennagels knippen. Want ik heb geen idee wat de gevolgen zijn.

vassily-the-blessed-cathedral-moscow-ru1

Wel een meevallertje overigens voor "die twee", dat ze brokken eet. Hier in de kelder ligt namelijk nog 25 kilo van die peperdure Royal Canin Adult. Dat hebben die lui uit het gesticht aan de baas geadviseerd. Ik zou dat lekker gevonden hebben, volgens hen. Nou... dan hebben ze daar echt niet op zitten letten hoor. Ik walg er van, van brokken. Iedere keer als ik langs de kelderdeur loop en ik ruik die meur van dat spul dan zie ik meteen weer de tralies van het gesticht.
Maar goed... zij lust het. Dus kan ze me daar mooi van af helpen, van dat trauma.

Weet je wat heel erg flauw is? Als ik hier vertel dat ik een Russische verloofde heb en dat ze helemaal wit is... dan wordt er gevraagd: "Oh... dan is het zeker een Wit-Russische?".

Waardeer dit blogbericht:

Reacties

opzehondjes banner

zelfbewust

annewinnebanner